Weekendje Ardennen

22-23 Juli 2006

DAG 1 (22 juli): Freyr / Grotten van Han / Durbuy

(km-stand bij vertrek: 88.852 km)

Vandaag vertrekken we voor de allereerste echte trip met “Moby”. We bezoeken het Kasteel van Freyr (Dinant) en de Grotten van Han.

We overnachten in Durbuy in camping Le Vedeur. Op deze camping betalen we 10€. Hierin zijn alle voorzieningen inbegrepen (elektriciteit, douches, wc, lozen water en chemisch toilet).

Tijdens de overnachting in Durbuy slaat het noodlot bijna toe! Onverwachts barst een onweer los en gelukkig merken we tijdig dat onze luifel nog uitgerold staat. Het gevolg is een koude douche maar de reeds half doorgezakte luifel kunnen we toch tijdig redden. Een camper in de buurt heeft minder geluk; de wind slaat onder het zeil en rukt de luifel volledig af met een groot gat in de zijwand als gevolg. We hebben onze les geleerd: nooit gaan slapen met een uitgerolde luifel!

DAG 2 (23 juli): La Roche

De volgende dag bezoeken we nog even La Roche alvorens terug te rijden. We parkeren op een ruime parking achter het zwembad, zonder voorzieningen. (N 50.188938, E 5.576388). Er is ook nog een ander plekje waar je met wat geluk kunt staan en overnachten: N 50.185505, E 5.577879.

Thuisgekomen trotseren we opnieuw het noodlot. Bij het parkeren zakken we gedeeltelijk door de voor de camper nieuw aangelegde oprit ! Niemand had er enig idee van dat onder de oprit, voorheen een deel van de tuin, een ‘sterfput’ verscholen zat, enkel afgedekt met een dunne betonnen plaat met daarbovenop een halve meter aarde. Het gewicht van Moby is wat teveel voor de plaat, die het begeeft en de camper maakt 30° slagzij, met een achterwiel bengelend boven een gapende put. Opkrikken lukt niet en veroorzaakt een nog grotere verzakking. Moby zakt steeds dieper weg maar gelukkig blijft die met de bladveren op een muurtje steken. Een in allerijl opgetrommelde buur van wat verderop in de straat kan ons er met zijn vrachtwagen uit trekken. Het herstellen van de oprit zal niet van de poes zijn. Deze moet volledig afgegraven worden zodat de sterfput bloot komt te liggen. Daarna kunnen we die met holle welfsels en beton van voldoende dikte bedekken. Gelukkig komen wij en de camper zelf ongeschonden uit de strijd.

(km-stand bij aankomst: 89.330 km)

totaal afgelegde weg: 478 km

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.