La Roche-en-Ardenne

26 – 28 mei 2012

Er komt een lang weekend aan en de weersvoorspellingen liegen er niet om. Het wordt minstens 3 dagen lang zomer, ook in Belgie! We hoeven deze keer dus niet ver weg te trekken en kiezen voor een bestemming in de Ardennen. We willen ook eens niet veel rondrijden maar het hele weekend ergens blijven staan. Het wordt Durbuy of misschien La Roche. We waren er al ettelijke keren maar we spelen deze keer op safe.

Dag 0 (vrij 25 mei): zoektocht

Rond 17u45 vertrekken we naar Durbuy. We verbleven er ooit al eens op camping Le Vedeur maar deze keer vangen we bot! De camping is volzet en de uitbater is onvermurwbaar. Naar Hotton dan maar. De camperplaats (N 50.26853, E 5.44759) daar blijkt ook helemaal vol te staan. Het Pinksterweekend is precies echt wel een topper. Uiteindelijk hebben we toch geluk en is er nog net één plaatsje vrij in Camping Floreal La Roche, een camping in La Roche-en-Ardenne (N 50.176802, E 5.599465) waar we rond 22u00 aankomen. Daar boeken we gelijk voor de rest van het weekend.

(km-stand bij vertrek: 1744 km / bij aankomst: 1960 km) Afgelegde weg: 216 km

Dag 1 (za 26 mei) La Roche

Vandaag kuieren we de hele dag door het stadje en de omgeving en maken ook eens de rondrit op ‘Le P’tit Train’ mee. Het stadje lijkt enorm aantrekkelijk voor motorrijders te zijn. De hele dag rijden ze af en aan. Het brengt veel leven in de brouwerij, maar de constant grommende en knallende uitlaten gaan op de duur wel storen. Met dit prachtige weer kennen de kajak verhuurdiensten hoogdagen.

de Ourthe

Terug op de camping lijkt het me een goed idee om ook mijn kano op te pompen en wat rond te peddelen op de Ourthe. Het water heeft de perfecte temperatuur, heerlijk fris. De tewaterlating gaat niet zo vlot want er is een dijk vol rotsblokken om af te klauteren met de kano op mijn schouder. Om niet te ver mee te drijven peddel ik tegen de stroom in maar dat gaat toch maar moeizaam.

Dag 2 (zo 27 mei) Le Chateau

In het kasteel gaat er een valkeniersshow door om 14u waar we zeker willen bij zijn. In de show treden een uilen, valken en een gier op. Na het bezoek aan het kasteel lopen we opnieuw wat rond en doen de nodige terrasjes.

Dag 3 (ma 28 mei) terugtocht

Rond 14u18 komen we thuis aan en geven de camper een flinke wasbeurt want de snoet is opnieuw een insektenkerkhof.

(km-stand bij vertrek: 1960 km / bij aankomst: 2164 km) Afgelegde weg: 204 km

[nextgen_cooliris id=24]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.